Ook thuisverplegers krijgen premie van 985 euro bruto.
Na het ziekenhuispersoneel krijgen ook hun collega’s van de thuisverpleegkunde nog dit jaar een aanmoedigingspremie van 985 euro bruto. De sociale partners hebben daarover een akkoord bereikt. Voor thuiszorgorganisaties i-mens en Wit-Gele Kruis komt de premie als “het langverwachte hart onder de riem.”
Eerder deze maand was er al een akkoord met de vakbonden en werkgevers over de uitzonderlijke aanmoedigingspremie van 985 euro bruto voor de medewerkers in de ziekenhuizen. Het ging om een blijk van erkenning voor de zware inspanningen die het personeel heeft geleverd sinds de uitbraak van de coronapandemie. Nu is er dus ook een akkoord over eenzelfde premie voor de thuisverpleging.
“De federale regering erkent met deze premie de uitzonderlijke inzet van onze zorgverleners en toont dat ze de thuisverpleging een warm hart toedragen”, zeggen Karin Van Mossevelde van i-mens en Hendrik Van Gansbeke van Wit-Gele Kruis. “Onze mensen staan – evenveel als andere zorgverleners – aan de frontlinie en verdienen hiervoor terecht dezelfde waardering als de collega’s uit de ziekenhuizen.”
Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) reageert tevreden op het akkoord. “Ik ben vandaag erg verheugd dat we nu ook onze waardering kunnen tonen voor al het harde werk van de 8.553 medewerkers (VTE) die in loondienst werken in onze thuisverpleging”, aldus de minister. Volgens hem wordt ook intensief gewerkt aan een akkoord met het zelfstandig verplegend personeel.