Maandag 8 november 2021, 19.30 uur

Een online drieluik over economie en waarom en hoe het anders kan/moet

Na twee boeiende online gespreksavonden (voorjaar 2021) over respectievelijk langdurige arbeidsongeschiktheid en energietransitie, zetten we onze reeks debatten over maatschappelijke transitie verder met een ambitieus drieluik over economie.

Een eerste debat (8/11) gaat over de weldaden en pijnpunten van de huidige economische wereldorde. Over geld, de markt, de beurs, de concurrentie, belastingen, de verhouding van de overheid tot die markt. Wie vaart er wel bij, wie blijft achter? Meer of minder staat? Wat betekent de dwang om te groeien voor de harmonie met onze omgeving? Is geld wel het ultieme bewijs van succes?

Met als sprekers: Hans Claus, Henry Mentink, Danny Van Assche, Jonas Van der Slycken

In een tweede gesprek (17/11) geven we een forum aan alternatieven voor het huidige systeem. In een derde debat (30/11) stellen we ons ten slotte de vraag hoe we een broodnodige transitie op gang kunnen trekken.

Bekijk de flyer voor meer info.

Praktische info en inschrijvingen:  flyer_van_kapitaal_belang_def.pdf (humanistischverbond.be)

Online activiteit via Zoom, gratis toegang. Inschrijven via deze link (inschrijven kan tot uiterlijk 8 november 17.00 uur). De dag voor het debat ontvangt u een e-mail met de link voor de Zoom-sessie.

Meer info via secretariaat@humanistischverbond.be, T 03 233 70 32 (tijdens kantooruren).

Een initiatief van het Humanistisch Verbond, De Verklaring van 30 november en Re-story