Iedereen kent ondertussen de president van Oekraïne: Volodimir Zelenski. De man die in zijn land bekend werd als tv-komiek en stand-upcomedian. En ondertussen een voorbeeld werd voor zijn bevolking, vanwege zijn standvastige en vastberaden houding als staatshoofd tegenover de agressor. Wie is verdorie die man?

Vrijwel de hele wereld is in shock na de Russische invasie van Oekraïne. En vol bewondering voor de jonge, betrekkelijk onervaren president Volodimir Zelenski. Toen de Amerikanen hem aanboden om Oekraïne te ontvluchten, zei hij dat hij geen lift nodig had, maar munitie.

En toen stond de wereld op zijn kop

Geboren uit Joodse ouders in een stad gesticht door de Kozakken was Zelenski jarenlang vooral een vertrouwde komiek op televisie, zeker ook in Rusland. Op het witte doek was hij te zien in romantische filmkomedies waarin hij één enkele keer luchtig de draak stak met Russische oligarchen.

Wie is deze dienaar van het volk? Waar komt hij vandaan? Wat maakt hem zoals hij is?
Zelenski van auteur Don Croonenberg is een biografie over een gesjeesd rechtenstudent, acteur, schrijver en satiricus die als president van een gekweld land hoopt het laatst te lachen in de strijd tegen een dol doorgedraaide tsaar.

Croonenberg baseerde deze biografische schets op publieke informatie afkomstig van binnen- en buitenlandse media en besteedde tegelijk veel aandacht aan de man achter de politicus.

Dit is een eerste gezamenlijke project van Uitgeverij Doorbraak en zusterfirma Willems Uitgevers en wordt mee ondersteund door Boeken.cafe waar het boek ook te koop is.
We hebben het boek laaggeprijsd (€19,95) omdat we geen munt willen slaan uit een dramatisch oorlogsgebeuren, maar toch ons publiek willen informeren over een politicus die een voorbeeld is voor zijn bevolking.
Wie is die man toch?

Leveringen vanaf 30 maart 2022.

Bestel hier uw exemplaar