Het GO! wil de stem horen van zijn startende leerkrachten.

Het GO! wil mensen die voor een onderwijsloopbaan kiezen, of willen kiezen, verleiden én koesteren. Van startende leerkrachten of stagiairs in het GO! willen we horen hoe zij dat zien gebeuren. Ken je of ben je een leerkracht aan het begin van misschien wel een rijke en lange onderwijsloopbaan (je loopt stage als leerkracht of bent minder dan 2 jaar aan het werk in een GO! instelling)? Dan willen we horen wat jij ons kan bijleren! Op woensdag 3 maart organiseren we 3 focusgroepgesprekken. Schrijf je in!

Onderwijs is ontzettend belangrijk voor een samenleving. Maar het is er niet zomaar. Je hebt er de mensen voor nodig die er echt zin in hebben en blijven in hebben. De juiste talenten. Mensen die heel bewust kiezen voor het onderwijs om hun leven professioneel zin te geven. Gebeten door onderwijs. Dan maak je echt het verschil voor leerlingen. Die heb je nodig, maar ook andere sectoren vissen natuurlijk in die talentenvijver. Om toekomstige én huidige onderwijsprofessionals respectievelijk aan te trekken en te behouden wil het GO! meer dan ooit werk maken van een duurzaam personeelsbeleid. Met focus op een warm onthaal en op intense coaching.

Die aanpak moet ervoor zorgen dat GO! scholen gedragen worden door krachtige teams die kinderen, jongeren en volwassenen in de beste professionele omstandigheden kunnen begeleiden in hun leren en leven, vandaag én morgen.

Dit sterke verhaal willen we uiteraard ook uitdragen, zodat iedereen met ambities in onderwijs het GO! meteen associeert met zijn favoriete leeromgeving en er deel wil van uitmaken.

Deze ambitie, om het GO! als sterk merk te profileren, vraagt vanzelfsprekend ook kritische zelfreflectie. We moeten weten waar onze verbeterpunten zitten. Daarin willen we zeker de kritische stem kennen van startende leraren en stagiairs.

Ken je of ben je een leerkracht aan het begin van misschien wel een rijke en lange onderwijsloopbaan (je loopt stage als leerkracht of bent minder dan 2 jaar aan het werk in een GO! instelling)? Dan willen we horen wat jij ons kan bijleren!

Op woensdag 3 maart organiseren we 3 focusgroepgesprekken. Onlinebabbels in groepjes van 5 à 7 personen. Een gesprek duurt ongeveer een uurtje en vereist geen voorbereiding. We hopen uiteraard wel op je enthousiaste en eerlijke mening.

Enkele richtinggevende vragen om je alvast aan het denken te zetten: Wat heeft jou aangetrokken tot het GO! toen je solliciteerde? Welk beeld had je? En hoe kijk je op dat beeld terug nu je effectief voor de klas staat? Een moderator van het communicatiebureau Done by Friday zal aan de hand van een aantal vragen het gesprek leiden. 

Wil je graag deelnemen aan deze gesprekken en zo mee ons personeelsbeleid helpen scherpstellen? Stel je dan snel kandidaat via dit inschrijvingsformulier. Enkele dagen voor het gesprek ontvang je een pakketje met enkele attributen en een leuk geschenk. 

Vergeet zeker niet je adresgegevens in te vullen!  Bron: GO!