Geachte heer Weyts, beste Ben,

Er wordt beweerd dat sinds het begin van de metingen in ons landje nooit zo veel broodnodige overheidssubsidie aan bedrijven, industrieën, bouwpromotoren en vennootschappen werd gegeven als tijdens het voorbije jaar.

Misschien ligt daar wel de reden voor de teloorgang van de biodiversiteit in de openbare dienstverlening. Door mensen bemande loketten zijn met uitsterven bedreigd. In Planckendael werden het voorbije voorjaar meer jonge ooievaars geboren dan er in heel Vlaanderen sociale woningen werden gebouwd. Het aantal bus- en tramhaltes vermindert sneller dan het aantal vlindersoorten. Er zijn stilaan minder postbussen en geldautomaten dan loslopende wolven en naar verluidt verloopt de sluiting van openbare zwembaden dubbel zo snel dan die van niet vergunde varkensstallen. Het openbare zwembad dreigt een curiosum te worden.

De kinderen van mijn buren hebben alleszins nooit een openbaar zwembad gezien. Ze kennen alleen het plonsbadje dat hun vader opblaast om het op al te hete dagen tussen de vuilzakken op ons gemeenschappelijke koertje te zetten waar ze dan zoveel kabaal maken dat ons binnenkoertje op de Blaarmeersen gaat lijken.

Om ze even stil te krijgen heb ik hen proberen uitleggen dat het in mijn jonge jaren een normale schoolactiviteit was om naar een openbaar zwembad te gaan om daar te leren zwemmen. Ze hebben mij met open mond aangekeken.

Volgens onderzoeken zou onze schoolgaande jeugd niet zonder fouten kunnen schrijven en last hebben om te rekenen, maar werd ooit al onderzocht of ze nog wel kunnen zwemmen? Hoe moeten ze zich redden wanneer ze ooit – God behoede het – in wankele bootjes op de vlucht de zee moeten oversteken?

Gelukkig worden nu toch maatregelen genomen om het zwemmen opnieuw in te burgeren. In eerste instantie worden alvast de villabewoners bediend.  Een kameraad heeft mij op zijn smartphone laten zien dat het mogelijk is om een subsidie tot 1.500 euro (dat is 261,5 euro meer dan mijn leefloon) te bekomen indien men een warmtepomp aanschaft om het water van zijn privé-zwembad te verwarmen.

Als onverschrokken minister van Dierenwelzijn vaardigde u al drastische maatregelen uit zodat alle tijgers in dierentuinen nu over een eigen zwembad beschikken en de dolfijnen zullen binnenkort zowel over een overdekt als een openluchtzwembad krijgen. Kan u die dappere lijn niet doortrekken als minister van Onderwijs en Sport? Terug openbare zwembaden in alle dorpen en steden! Opnieuw schoolzwemmen, zowel bij de katholieken als in de athenea!

Ik zal u ten zeerste dankbaar zijn omdat de rust op ons binnenkoertje mij echt wel dierbaar is.

Intussen verblijf ik met de meeste Hoogachting,

U kent mij uit eerdere briefwisseling als Dikke Freddy

Bron: sociaal.net