Het aantal besmettingen met COVID-19 neemt toe, net als het aantal hospitalisaties. Op dinsdag 26 oktober besliste het Overlegcomité dan ook om bijkomende maatregelen te laten ingaan. Op basis daarvan heeft het Crisismanagementteam van het Crisiscentrum van de Vlaamse overheid de maatregelen voor de Vlaamse overheid aangepast. Onderstaande maatregelen gaan in op vrijdag 29 oktober 2021.

  • Telewerk is opnieuw aanbevolen voor alle medewerkers van de Vlaamse overheid. Je kunt naar kantoor komen voor activiteiten waarvoor je aanwezigheid op kantoor een meerwaarde heeft en voor veilig georganiseerde teamactiviteiten. De fysieke dienstverlening van de Vlaamse overheid verloopt normaal.
  • Het dragen van een mondmasker wordt opnieuw verplicht in de publieke ruimtes van alle gebouwen van de Vlaamse overheid.
  • Het is belangrijk dat je je aan de individuele voorzorgsmaatregelen houdt. Besteed daarbij extra aandacht aan het dragen van mondmaskers op plaatsen waar je geen 1,5m afstand kunt garanderen en beperk het aantal nauwe contacten op het werk.
  • Je hebt geen Covid Safe Ticket nodig om gebruik te maken van de bedrijfsrestaurants en de fitnessruimtes in de gebouwen van de Vlaamse overheid.

Deze maatregelen gelden zolang de epidemische noodtoestand geldt. Die is afgekondigd voor 3 maanden, maar dat kan geëvalueerd worden naarmate de epidemiologische